От средата на 2008 DELL внедри в България системата DELL PROSupport и на разположение на клиентите е колцентър с телефон 008001104478, на който могат да се обаждат в случай на проблеми, възникнали в рамките на гаранционния срок. Освен този център, DELL PROSupport включва складове с резервни части, логистика и партньорски сервизни центрове. Визикомп EООД е първият и най-голям DELL PROSupport сервиз за област Варна обработил най-голям брой сервизни заявки за 2012г

Гаранционни условия на Dell

Професионална поддръжка за Крайни Потребители
Професионална поддръжка на Информационни технологии
Професионална поддръжка на Вашето предприятие (ProSupport for your Enterprise)

Как действа DELL PROSupport?

Да предположим, че сте закупили компютър DELL, който е гаранционен по тази схема. В случай на проблем, се обаждате на телефон 008001104478 (безплатно за фиксирани абонати на Виваком), избирате с бутони от гласовото меню типа на вашия компютър:

1. за настолна система
2. за преносим компютър
3. за сървъри и системи за съхранение на данни
4. за принтери и други

За менюта 1 и 2 разговорите може да се провеждат на български език, за менюта 3 и 4 – само на английски. За да бъде резултатен разговорът, е необходимо да сте до компютъра и да сте подготвили Serial TAG (сериен сервизен номер). Този номер е много важен. В него в DELL се съхранява информация за това какъв е компютърът Ви, в каква конфигурация е излязъл от завода, какви ремонти в оторизирани сервизи са извършвани, откъде е закупен и НАЙ-ВАЖНОТО – дали подлежи на ГАРАНЦИОННА ПОДДРЪЖКА. Всеки един символ (буква или цифра) е от изключително значение. Ако смятате, че може да възникне проблем при спелуването/диктуването на сервизния номер, подгответе се, като използвате международната фонетична таблица на английски, която можете да видите тук.

След като сте уточнили какъв е серийният номер на Вашия компютър, вече сте готови за разговор с телефонния аналитик, който ще ви задава въпроси и може да поиска да извършите някакви действия с компютъра си. В повечето случаи разговорът приключва с уточнена диагностика и яснота какви части трябва да се подменят. От този момент се оформя заявка за сервиз (Service CALL). Резервната част/части се изпращат в консигнационен склад и се информира съответния сервиз, който трябва да отстрани повредата. За региона на Варна това сме ние. Резервната част пристига обикновено на следващия работен ден, ние извършваме ремонта и всичко завършва с HAPPY END.

Работното време на кол центъра е от 9 до 16: часа в делнични дни. В случай, че проблемът е по-сложен и не може да се изясни по телефона, бихте могли да посетите нашия сервиз. Ние ще се свържем с кол центъра и съвместно с тях ще извършим диагностика, след което ще се заведе Service CALL и повредата ще бъде отстранена.

Нашето работно време е от 9 до 18 часа, но заявки пристигнали след 16:00 се обработват на следващият ден.